Coronavirus update

De bruiloft van Gary en Ursula

Ga naar offerte
De datum mag je gratis wijzigen i.v.m Corona
Profile image

Details van het feest

Kasteel Duurstede
Wijk Bij Duurstede
75
Gasten
Bruiloftsfeest
Feesttype

Op 3 augustus 2019 gaven Gary en Ursula elkaar het ja-woord. Precies op de datum dat ze 5 jaar samen waren. Een prachtige zomerse dag waarop de Engelse familie van Gary en de Nederlandse familie van Ursula tot in de late uurtjes genoten van het feest. Vandaag vertelt Ursula alles over de bruiloft: van het romantische aanzoek met kerst tot het relaxte trouwfeest met onhandige openingsdans.

 

trouwfeest gary ursula trouwverhaal trouwen wedding bruiloft dj

De ontmoeting

Gary en ik hebben elkaar leren kennen toen we beide werkten tijdens een evenement op de TT-baan in Assen. Ik werkte achter de bar, een bijbaantje naast mijn studie, Gary werkte bij een raceteam. In het voorbijgaan groetten we elkaar wel, maar ik had geen idee dat hij Engels was. Toen we aan de praat raakten, planden we een date. Nog voor dezelfde avond.

Daarna is het hard gegaan. Het was liefde op het eerste gezicht. Gary reisde voor zijn werk door heel Europa, waardoor we in de eerste jaren heel wat op en neer hebben gereisd om bij elkaar te kunnen zijn. Na twee jaar besloten we om te gaan samenwonen. In Nederland, want Gary was door het vele reizen niet erg aan Engeland gehecht. We hebben ons eigenlijk nooit afgevraagd of het niet te snel ging, van een langeafstandsrelatie naar samenwonen. We zijn er gewoon voor gegaan.

Het aanzoek

In 2016 vierden we de kerst in Engeland. Tijdens kerstavond zaten we alleen op de bank toen Gary zei dat hij een cadeautje voor me had. Hij kwam met een grote doos, daarin zat een kleinere doos en daarin nog een kleinere doos met daarin een ring. Toen ik die uitpakte, ging hij op z’n knieën en vroeg me ten huwelijk. Natuurlijk zei ik ‘ja’!' De planning van onze bruiloft ging heel relaxed. We hadden helemaal geen haast, we hadden maar een paar wensen die echt belangrijk voor ons waren. Een romantische locatie waar ook onze buitenlandse gasten in de buurt konden logeren én trouwen op 3 augustus. Toen we Kasteel Duurstede in Wijk bij Duurstede vonden, was die voor 2018 al volgeboekt. Daarom kozen we voor 2019. 

Om de bruiloft en het trouwfeest goed te laten verlopen, hebben we een week voor onze bruiloft een leuke dag georganiseerd voor de beide families, want die kenden elkaar nog niet. In Giethoorn huurden we bootjes. Natuurlijk hebben we mijn moeder bij zijn ouders in een bootje gezet. Zo was het ijs alvast een beetje gebroken.

trouwen bruiloft trouwverhaal gary ursula wedding bruiloft dj

De trouwdag 

Onze trouwdag verliep prachtig. De ceremonie was zeker het hoogtepunt voor mij. Terwijl ik naar het altaar liep zong een vriendin het nummer ‘She’s Everything’ van Brad Paisley, haar vriend speelde daar gitaar bij. Gary had me voor dat moment nog helemaal niet gezien. Ik sliep met de ceremoniemeester, het bruidsmeisje, mijn moeder en vriendinnen in het ene hotel en Gary sliep met zijn familie in het andere hotel. Het was een prachtig en ontroerend moment. Op de foto’s zie je ook goed hoe gespannen Gary was.

Na onze trouwdag was het natuurlijk tijd voor het feest. De keuze voor een bruiloft DJ was snel gemaakt. Onze locatie was relatief klein en een band neemt veel plek in. Toch wilden we wel graag dat de muziek verzorgd werd, want dat geeft toch stukken meer sfeer dan een playlist.

trouwverhaal gary ursula trouwen wedding bruiloft dj trouwfeest

De openingsdans 

Aan het begin van het feest deden we een openingsdans. We hadden niet veel geoefend, want ook hier wilden we het relaxed aanpakken. Het nummer waarop we dansten, vonden we veel belangrijker. We kozen voor ‘Shotgun rider’ van Tim McGraw. De shotgun rider is de bijrijder en liedje gaat erover dat we niemand anders als onze bijrijder zouden willen hebben. Zo toepasselijk voor al die uren dat we samen onderweg zijn geweest naar Engeland of Nederland. Door de grote afstanden hebben we behoorlijk wat uren samen in de auto doorgebracht.

De openingsdans ging trouwens niet helemaal vlekkeloos. DJ George kondigde ons aan en startte de muziek in, waarna we onze dans begonnen. Mijn sleep was heel lang en die trok ik wel omhoog, maar daardoor stond ik bij elke stap naar achteren op mijn jurk. Echt druk heb ik me daar niet om gemaakt. Het ging om het moment, een openingsdans is vooral heel erg leuk en we hadden een heerlijk vrolijk nummer.

Stukjes wilden we niet, we hebben wel het schoenenspel gedaan. We moesten met de ruggen tegen elkaar zitten en vragen over onze relatie hetzelfde beantwoorden door een schoen in de lucht te steken. Dat ging ons heel aardig af en was erg grappig. Verder gaf mijn moeder een prachtige emotionele speech.

trouwverhaal bruiloft dj bruiloftverhaal trouwen trouwerij trouwfeest

bruiloft dj trouwfeest bruiloft gary ursula trouwverhaal

trouwverhaal gary ursula bruiloft dj wedding trouwerij bruiloft

Het trouwfeest 

We organiseerden een barbecue voor onze avondgasten. Die was buiten. Binnen draaide DJ George voor de gasten die zin hadden om te dansen. Doordat mensen de keuze hadden, was iedereen op z’n gemak. DJ George deed het trouwens echt geweldig. Hij speelde heel goed in op het publiek en draaide veel nummers waarbij ik meteen dacht: ‘ah lekker meezingen’ of ‘hier wil ik op dansen.

Gary en ik hebben geen standaard muzieksmaak. Ik hou van country, hij van rock. Pop vinden we allebei wel okee. We hebben onze wensen voor de bruiloftmuziek doorgegeven aan DJ George, maar die zag daar helemaal geen problemen in. Hij durfde onze smaak gewoon te draaien en zorgde er door de afwisseling voor dat het publiek lekker bleef dansen. Het was echt een bruiloft DJ die goed bij ons paste, zoals ik ook in mijn review schreef.

De hele avond is er volop gedanst, gegeten en gekletst. Engelsen en Nederlanders door elkaar, het maakte allemaal niks uit. Om 12 uur viel ik om van vermoeidheid, ik had de nacht ervoor maar 3 uurtjes geslapen door de spanning. Onze gasten hebben ons toen uitgezwaaid en zijn zelf lekker verder gaan feesten. DJ George vertrok om half 1, maar onze gasten hebben tot 4 uur ‘s nachts rond het kampvuur gezeten om samen liedjes te zingen en te kletsen.

bruiloft dj dj george trouwerij bruiloft trouwfeest

De terugblik 

We kijken echt heel goed terug op onze bruiloft en op ons trouwfeest. Neefjes, ooms en nichtjes uit Engeland en Nederland: iedereen heeft elkaar toegevoegd op Facebook na de bruiloft, alleen dat al vonden we zo mooi om te zien. Niet alleen wij hebben genoten, ook onze gasten hebben een prachtige dag, avond én nacht gehad.

Tip van Ursula: Kijk goed waar jullie rust van krijgen zodat je niet hoeft te stressen. Dat vond ik bij The DJ Company heel fijn. Er is geen poespas en alles wordt geregeld als je een DJ wilt huren, ook een reserve DJ. Ik ben zelf echt een control freak, dus dingen voor de bruiloft uit handen geven vond ik best spannend, maar dit voelde voor mij heel goed. Probeer verder de stress ook los te laten, want je gaat trouwen, hoe leuk is dat?!


Blog


Like

Plaats de eerste reactie!

Profile image previous post

Suzanne

Wel of geen mobiele telefoons op je bruiloft? Voor steeds meer stellen is het een dilemma waar ze mee worstelen. Mensen denken als eerste...

Lees het hele verhaal

Profile image previous post

Suzanne

Wil jij een bedrijfsfeest organiseren, maar heb je geen idee hoe je dat aanpakt? Wij helpen je op weg met slimme tips, do's en don'ts,...

Lees het hele verhaal

0

Stuur een emailinfo@thedjcompany.nl

Stuur een Appje085 - 80 88 217

Offerte aanvragenVraag direct aan

ProCache: v316 Render date: 2021-04-22 13:50:11 Page render time: 0.5499s Total w/ProCache: 0.5503s