Dé bruiloft DJ tips

Wij geven jou de 10 gouden tips voor het huren van de beste bruiloft DJ

  •  Vind de bruiloft DJ die echt bij jou past
  •  Exclusieve bonustips van onze experts
  •  Gerust trouwen met een afgevinkte checklist

De 10 allerbeste bruiloft DJ tips

De perfecte bruiloft DJ vinden is geen kwestie van leven of dood, maar het komt behoorlijk dicht in de buurt. We hebben het wel over het bijzonderste feest van je leven. Daarom hebben we speciaal voor jou onze beste bruiloft DJ tips verzameld. Dat maakt de keuze voor de bruiloft DJ die bij jou past een stuk makkelijker en de kans op een geweldige avond een stuk groter. 

Zit de ultieme gouden tip er voor jou tussen? Stem dan mee, want jouw mening is voor andere bruidsparen héél waardevol. 

Vivian ter HuurneCircle stylingHet Bruidsmeisje

Ga voor een allround bruiloft DJ die het publiek echt aanvoelt en de interactie met de gasten aangaat.

- Vivian, Weddingplanner bij Het Bruidsmeisje

1. Check recensies en klantervaringen

Lees reviews, internet staat vol ervaringen van bruidsparen die jullie voor gingen. Op The Perfect Wedding lees je veel recensies over bruiloft DJ's. Ook op Facebook, Klanten Vertellen en Google lees je de meningen van andere stellen terug. Let jij altijd op keurmerken? In dit geval: hoeft niet, want zo'n keurmerk is gewoon te koop en zegt daarom niks over de kwaliteit van je bruiloft DJ. Kun je helemaal niets terugvinden over de bruiloft DJ die jij op het oog hebt? Dan is ons advies om toch even verder te kijken.


Vond je dit een nuttige tip?

2 0

2. Kies een DJ uit de buurt

Een bruiloft DJ uit je eigen buurt is een handige keuze. Ten eerste uit praktisch oogpunt. Weinig reistijd, weinig reiskosten en een kleiner risico op files en vertraging onderweg. Verder behoorlijk belangrijk: hij kent de taal of het dialect uit jouw regio, weet met welke grappen hij wegkomt en hoe hij een sfeer kan neerzetten waar jouw gasten zich lekker bij voelen. Onze DJ's komen daarom altijd bij jou uit de regio.  


Vond je dit een nuttige tip?

1 0

3. Kies een DJ die de locatie goed kent

Heeft jouw bruiloft DJ vaker op jouw trouwlocatie gedraaid? Daar heb je voordeel van. Hij weet precies welke apparatuur hij mee moet nemen, wat de mogelijkheden zijn van de locatie en kent de eigenaren. Dat zorgt er voor dat alles soepel verloopt in een gemoedelijke sfeer.


Vond je dit een nuttige tip?

1 0

4. Zoek een bruiloft DJ met ervaring

Superleuk dat je neef Daan pas begonnen is met DJ'en. Moet hij ook vooral blijven doen. Maar niet op jouw bruiloft. Scheelt het geld? Ja. Kunnen er tienduizend dingen misgaan? Dikke ja. Een ervaren bruiloft DJ weet hoe hij de sfeer opbouwt, beschikt over de beste apparatuur en houdt rekening met jullie wensen. Zo krijgt hij iedereen op de dansvoer.


Vond je dit een nuttige tip?

1 0

5. Vraag om een back-up plan voor ziekte DJ

De meeste bruiloft DJ's hakken nog liever hun arm af dan dat ze jou afzeggen, maar soms kan het echt niet anders. Ziek is ziek. Het is handig als je met dat soort rampscenario's rekening houdt. Vraag om een back-up bij ziekte of andere noodgevallen. Laat dit goed vastleggen en zorg dat het ook bij de prijs is inbegrepen, zodat je niet voor verrassingen komt te staan. Wij regelen dit standaard voor je, zodat niets jullie bruiloftsfeest in de weg staat.


Vond je dit een nuttige tip?

1 0

6. Stel de bruiloft DJ de juiste vragen

Plan voor het gesprek met de bruiloft DJ een avondje samen. Dat is sowieso belangrijk in alle bruiloftshectiek, maar heeft in dit geval ook meerwaarde omdat jullie op één lijn moeten zitten over de invulling van het feest. Schrijf mee en maak een lijstje. Zet er dingen op die je belangrijk vindt en dingen die je per se wilt weten van je bruiloft DJ. Zo voorkom je dat je dingen vergeet tijdens het gesprek. Goede vragen zijn bijvoorbeeld: 

  • welk genre draai je?
  • ben je een DJ die veel praat of juist niet?
  • hoe zorg je voor een goede sfeer tijdens het feest?
  • hoe krijg je iedereen op de dansvloer? 
  • op hoeveel bruiloften heb je al gedraaid?

Vond je dit een nuttige tip?

2 0

7. Neem een allround bruiloft DJ

Een allround bruiloft DJ draait liedjes die iedereen leuk vindt. Zo komen alle gasten in die feel good modus die nodig is om van een bruiloft een knalfeest te maken. Zoek je echt een bruiloft DJ in een specifieke muziekstijl? Hou er dan rekening mee dat jullie misschien wel de enige zijn die lol hebben. Dat mag natuurlijk, maar de kans bestaat dat de eersten dan om 23.00 uur al afdruipen.


Vond je dit een nuttige tip?

1 0

8. Let op het tarief van jouw bruiloft DJ

Goedkoop is duurkoop, maar Tiesto-tarieven zijn nou ook weer niet nodig. Een uurtarief van €200,- per uur is gemiddeld. Dure DJ's zijn niet per se beter, goedkopere DJ's zijn niet altijd slechter, máár kwaliteit kost wel geld en goede apparatuur ook. Heb je weinig budget? Dan kun je er ook voor kiezen om de bruiloft DJ korter te laten draaien. Beter korter draaien, maar wel helemaal te gek dan je een hele avond ergeren aan muziek die het nét niet is. Vraag ook duidelijk naar andere kosten, zoals reiskosten.


Vond je dit een nuttige tip?

4 0

9. Maak duidelijke afspraken

Spreek heel concreet af waar jij waarde aan hecht. 'Om 20.00 uur beginnen met draaien' is daar een goed voorbeeld van. Wat wel zo is: vaak weet een bruiloft DJ beter hoe het werkt dan jij. Hij kan je daarom adviseren om dingen anders aan te pakken zodat jij alles uit je trouwfeest haalt. De eindbeslissing is aan jou natuurlijk. Het is handig om afspraken zwart op wit te zetten.


Vond je dit een nuttige tip?

0 1

10. Gebruik een wensenformulier

Het wensenformulier is wat ons betreft erg belangrijk. Echt, gebruik dat ding en vul hem in van A tot Z. Schrijf op wat je favoriete nummers zijn, welke muziek echt niet bij je past, welk nummer een speciale betekenis voor je heeft en wat je openingsdans wordt. Lekker overzichtelijk, wij grijpen er tijdens het feest graag op terug.


Vond je dit een nuttige tip?

2 0

3 onmisbare extra bruiloft DJ tips

Speciaal voor jou hebben we nog drie bonustips gevonden. Tips die je nergens leest, maar die jouw feest wél tot een succes maken. Komen ze!

Openingsdans expertOpeningsdans expert

Bonustip van bruiloft DJ Johan

Leuk, stukjes. Maar wel graag voor 22.00 uur. Het opbouwen van de sfeer op het feest kost tijd. Als de stukjes te lang duren, haal je mensen uit de feeststemming en heb ik niet genoeg tijd om de dansvloer vol te krijgen.

Openingsdans expertOpeningsdans expert

Bonustip van Yme, bruiloft expert

Let altijd goed op de apparatuur. Goede apparatuur heeft voldoende bereik zodat de hele zaal van de muziek geniet. Dit is een basisvoorwaarde voor een te gekke avond.

Openingsdans expertOpeningsdans expert

Bonustip van Wybren, partyplanner

Afspreken met een bruiloft DJ heeft vaak niet zoveel toegevoegde waarde. We snappen wel waar de behoefe vandaan komt, want muziek is best een groot onderdeel van je trouwfeest. Het punt is dat de meeste bruiloft DJ's achter de draaitafel pas helemaal tot bloei komen en daarom zegt afspreken met de DJ niet zo veel. Daarnaast kost elke ontmoeting je een hoop tijd. Dat werk nemen we jou graag uit handen.

Extra bonustip van Wybren, partyplanner

Vooruit, nog een extra bonustip: boek op tijd. Vooral de zomerperiode zit vol voor je met je ogen kunt knipperen. Voor je het weet, grijp je mis. Regel je bruiloft DJ minstens 6 maanden voor het feest.


Stuur een email
info@thedjcompany.nl


Stuur een Appje
06 - 46 89 66 21


Offerte aanvragen
Vraag direct aan

ProCache: v316 Render date: 2019-05-20 00:20:00 Page render time: 0.1195s Total w/ProCache: 0.1198s