Niet goed,  geld terugGratis annuleren tot 14 dagen voor feest 150,- korting  en geen reiskosten betaal met iDealbetaal met Mastercardbetaal met Maestro

We regelen alles voor één vaste prijs

Huur licht en geluid

Huur licht en geluid

Reserve DJ

Reserve DJ

Afstemming met feestlocatie

Afstemming met feestlocatie

Reis- en parkeerkosten

Reis- en parkeerkosten

Persoonlijk wensenformulier

Persoonlijk wensenformulier

Muzikale voorbereiding

Muzikale voorbereiding

Op- en afbouw apparatuur

Op- en afbouw apparatuur

Veilig boeken

Veilig boeken

Btw

Btw

Non-stop draaien

Non-stop draaien

Voor elke DJ geldt heel veel extra!

De datum bepaalt de prijs

Hoog- of laagseizoen

De maanden april t/m oktober zijn populaire maanden. Deze maanden zijn voor ons hoogseizoen en veel drukker. In het hoogseizoen rekenen we iets meer want dan verdienen wij onze boterham. Net als bij vakantiereizen hangt de prijs dus van de datum en het seizoen af.

Doordeweeks of weekend

90% van alle feesten vindt plaats op vrijdag of zaterdag. De weekenden zijn daarom veel drukker en doordeweeks hebben we veel minder optredens.Kies je voor een doordeweekse dag? Dan valt de prijs ook lager uit.

De perfecte openingsdans: leer van onze experts

  •  Bomvol exclusieve tips van bruiloftexperts
  •  Overzicht van de mooiste en populairste liedjes
  •  Slimme trucjes voor de openingsdansmix
  •  Een hoop geruststelling: het komt goed, altijd
Ga naar prijzen €150,- korting
Ontvang binnen 10 sec. jouw prijs online
20755-perf (title & body)

De perfecte openingsdans voor jullie bruiloft

Ga je binnenkort trouwen en denk je na over een openingsdans op je bruiloft, maar weet je niet waar je moet beginnen? Welke nummers geschikt zijn voor een openingsdans en of jij en je aanstaande nu wel of niet een choreografie moeten leren? Wij zetten alle handige informatie en tips over de openingsdans voor je op een rijtje.

Marit SmitGirls of Honor

Maak een openingsdans vooral lekker zoals jullie het willen. Of het nu een prachtige tango is of de vogeltjesdans, als het bij jullie past wordt het sowieso een feestje!

- Marit Smit

Vivian ter HuurneHet Bruidsmeisje

Bij veel bruidsparen merk ik dat de openingsdans toch best wel iets spannends is. Zo in het middelpunt van de belangstelling staan en iedereen die kijkt. Dan zijn wat extra tips zoals in deze super blog altijd welkom! ;-)

- Vivian ter Huurne

20755-wat (title & body)

Wat is een openingsdans?

Een openingsdans is de eerste dans van een bruiloftsfeest, waarmee het bruidspaar het feest opent. Traditioneel was deze dans altijd een foxtrot of een Engelse wals. De band of muzikant bepaalde de muziek, het bruidspaar richtte zich volledig op de dans.

Vervolgens kwam de tweede dans: de vader dochter dans. De derde dans was voor het bruidspaar en de ouders van de bruidegom. Daarna was de dansvloer officieel geopend!

Tegenwoordig vult iedereen het op z'n eigen manier in. Daarbij wordt vaak een keuze gemaakt tussen een band of dj die de muziek voor de openingsdans mag verzorgen.

20755-moet (title & body)

Is een openingsdans verplicht?

Openingsdans onderzoek bruiloften

Ongeveer twee derde van de bruidsparen doet een openingsdans. Voor veel bruidsparen is de dans het op één na belangrijkste moment van hun trouwdag – de ceremonie staat natuurlijk op één.

Toch is de openingsdans niet verplicht. Dus zien jullie het niet zitten om jullie danstalent tentoon te stellen? Dan sla je de openingsdans gewoon over!

Tip: Om het feest toch officieel te openen, kun je een alternatief bedenken: een mooie speech of een optreden van een goede muzikant bijvoorbeeld. Of vraag de dj simpelweg om aan te kondigen dat het feest kan beginnen!

20755-alt (title & body)

Geen openingsdans? Geen nood, we hebben alternatieven voor je

 1. De oude foto truc doet het altijd goed op feesten, heerlijk al die oude verliefde kiekjes van het bruidspaar.
 2. Speech, speech, jaa je hoort het goed, wees jezelf en proost met je gasten.
 3. Je kunt natuurlijk ook een lied zingen, piano spelen of pak de tamboerijn erbij.
 4. Professionele dansers kunnen ook voor de nodige entertainment zorgen.
 5. Net echt: hang een strik om de dansvloer en knip hem door, iedereen kan los.
 6. Laat gewoon al je gasten beginnen met dansen, dan volgen jullie gewoon daarna.
20755-typ1 (title & body)

Welk type dans kies je?

Als je denkt aan een openingsdans dan passen daar allerlei verschillende dansstijlen bij. Een liefdesdans zoals de Tango of de Salsa. Een romantische dans zoals de wals. Wees origineel en bedenk zelf een type dans voor je opening, iedereen zal verbaasd kijken naar jullie zelfbedachte dans. Welke stijl je ook kiest, wij weten zeker dat het een moment is om nooit meer te vergeten.

Om het je iets makkelijker te maken hebben we aantal stijlen voor je op een rijtje gezet.

 1. Bedenk een moderne openingsdans, lekker origineel
 2. Engelse wals: makkelijk om te leren en heel romantisch
 3. Foxtrot: moeilijk om te leren maar zóóóó romantisch
 4. Chachacha: eenmaal de chachacha in je hoofd dan wil je niet anders meer
 5. Salsa: iedereen komt zo zeker in de mood
 6. Rumba: als je deze dans kunt, dan vooral doen
 7. Tango: met deze dans verras je iedereen, zeker weten

DJ Johan is al jaren lang dj op huwelijksfeesten. Wekelijks draait hij op verschillende bruiloften. Hij zag talloze openingsdansen. 'De vorm is niet verplicht', weet hij.

DJ Johan

Sommige bruidsparen maken van de openingsdans een heel spektakel: ze laten een mix maken van verschillende nummers en studeren – vaak onder begeleiding van een dansinstructeur – een choreografie in. Anderen schuifelen gewoon een beetje. Het één is niet beter dan het ander.

Het belangrijkste is dat bruidsparen iets doen dat bij hen past. En mijn ervaring is: wat ze ook doen: er wordt altijd geapplaudisseerd.

- DJ Johan; meer dan 20 jaar ervaring

DJ Vincent
20755-typ2 (only body)

Ook Vincent Verbeek zag al talloze openingsdansen. Sterker nog: hij maakt ze zelf. Vincent is eigenaar van OPENINGSDANS en begeleidt jaarlijks zo'n 200 bruidsparen. Hij is met Johan eens dat het geheel moet passen bij het bruidspaar.

Maar ik raad bruidsparen wel altijd aan om goed na te denken over hun dans. Kies je ervoor om gewoon te gaan schuifelen, houd het dan kort. Onze ervaring is dat de aandacht van gasten snel verslapt als er weinig spannends gebeurt. En je wilt natuurlijk voorkomen dat je gasten zich vervelen op jullie bruiloft.

- Vincent Verbeek; Geeft al 10 jaar danslessen aan bruidsparen
(bekijk zijn website)

Tip: zoek eens op YouTube (zoekwoord; wedding dance). Daar vind je heel veel inspiratie en verschillende soorten openingsdansen. Deze (een supersnelle mash up) en deze (op Ed Sheeran's Thinking Out Loud) zijn onze persoonlijke favorieten!

DJ inhuren voor jouw feest?

Ontvang direct prijzen per WhatsApp of sms

Ga naar prijzen
20755-kies (title & body)

Een nummer kiezen

De openingsdans begint bij het nummer waarop jullie willen dansen.

Kies muziek die voor jullie bijzonder is, raadt Vincent aan. Denk aan een nummer waaraan je bijzondere herinneringen hebt, bijvoorbeeld omdat je het veel hebt gedraaid toen jullie elkaar leerden kennen. Zo zal jullie dans als vanzelf al bijzonder worden. En alles is mogelijk: ik heb zelfs al choreografieën gemaakt op de gekste nummers!

Populaire liedjes voor openingsdansen

Net als alle bruiloftmuziek zijn ook liedjes voor openingsdansen trendgevoelig.

Nummers die in de top 40 staan, worden ook op trouwerijen veel gedraaid weet DJ Johan.

Dit zijn volgens Johan en Vincent de drie populaire liedjes voor openingsdansen.

Ed Sheeran – Thinking Out Loud

 

John Legend – All Of Me

 

Dirty Dancing – Time of my life

 

Johan: Veel bruidsparen gebruiken een mix die begint met één van deze nummers. Na ongeveer een minuut volgt een scratch, en dan wordt een uptempo nummer ingezet.' De drie populairste liedjes hiervoor zijn:

 1. The Black Eyed Peas - I gotta feeling
 2. Grease - You're the one that I want
 3. Chubby Checker - Let's twist again

 

Meer inspiratie op Spotify

 

DJ Boeken? Bereken direct de prijs voor jouw feest

Ontvang binnen 10 seconden online de prijs voor het huren van jouw DJ. Je ontvangt gelijk de prijs per mail en Whatsapp of sms. Wel zo makkelijk.

Stuur een email: info@thedjcompany.nl

Stuur een Appje: 085 - 40 19 438

Prijzen bekijken: Ontvang direct jouw prijs

20755-maak (title & body)

Hoe maak je een mix voor de openingsdans?

Veel bruidsparen dansen hun openingsdans op een mix van verschillende liedjes. Hoe maak je zo'n mix?

Dat kun je door een DJ laten doen, legt Johan uit. Belangrijk is dat je wel zelf bepaalt welke nummers er gemixt moeten worden. Zo weet je zeker dat de mix bij jou en je aanstaande past.

Openingsdans mix

Denk ook na over de volgorde van de liedjes en op welk punten er moet worden gewisseld. Het is ook leuk om special effects aan je mix toe te voegen. Laat bijvoorbeeld de stroom uitvallen waardoor de muziek abrupt stopt. Na een paar seconden stilte kom je met een te gek dansnummer. Ik garandeer je: je krijgt de hele zaal mee!

Tip: wil je Johan een mix voor jullie openingsdans laten maken? Vul hieronder je e-mailadres in en Johan neemt zo snel mogelijk contact met je op!

Tip: ben je redelijk muzikaal en handig met computers? Dan kun je natuurlijk ook zelf een mix in elkaar draaien. 'Het gratis programma Audacity  (Voor Windows of Mac ) is daarvoor een handig programma', weet Johan. 'Ga je zelf aan de slag, zorg dan dat je muziekbestanden van hoge kwaliteit gebruikt en hou rekening met de wat oudere liedjes uit de jaren 60, 70 en 80. Die nummers zijn vaak erg zacht opgenomen.'

20755-inst (title & body)

Een openingsdans instuderen

Als je een liedje of mix hebt, kun je een choreografie gaan instuderen.

Openingsdans instuderen

Zorg dat je daar de tijd voor neemt, weet Vincent. Ideaal is om 9 tot 6 maanden voor de trouwdag danslessen te gaan volgen. Dan hebben jullie voldoende tijd om de dans rustig te leren, kun je indien nodig de mix (laten) aanpassen en kunnen jullie volop oefenen. Zo blijven de danslessen leuk!

Voor hij een choreografie maakt, gaat Vincent altijd in gesprek met het bruidspaar.

Om te ontdekken wat bij hen past, maar ook wat voor sfeer ze met de openingsdans willen creëren. Sommige bruidsparen willen een energieke, "grote" dans, terwijl anderen juist voor iets intiems en kleins gaan.

20755-tale (title & body)

Geen danstalent? Geen nood!

Volgens Vincent kan iedereen een choreografie leren.

Natuurlijk heeft de een meer danstalent dan de ander, maar laat dat je er niet van weerhouden om een openingsdans te doen! Het is de taak van de choreograaf om jullie beste kant te belichten.

DO THE CARLTON!

Bovendien: tijdens danslessen leer je veel meer dan alleen danspasjes. Ik geef bijvoorbeeld vaak tips voor een zelfverzekerde loop: dat komt niet alleen van pas tijdens de openingsdans, maar ook als je naar het altaar loopt.

20755-over (title & body)

De overgang van openingsdans naar bruiloftsfeest

Na jullie dans is het huwelijksfeest officieel geopend! Maar hoe zorg je voor een goede overgang tussen de openingsdans en het eerste nummer van het feest?

Johan: Allereerst: vraag de DJ om na de laatste tonen van de openingsdansmuziek niet meteen een ander nummer in te zetten. Neem enkele seconden de tijd, zodat er geapplaudisseerd kan worden!

Om iedereen gelijk de vloer op te krijgen, draait Johan vaak een echte floorfiller: 'Fireball van Pitbull doet het altijd goed.

Vincent heeft nog een afsluitende tip: 'Een goede aankondiging is het halve werk. Het is ontzettend zonde als je een mooie openingsdans hebt ingestudeerd, maar als deze niet goed wordt aangekondigd, loop je kans dat 'ie niet zo 'knallend' begint als je had gewild. Of dat zelfs een aantal gasten het eerste deel mist omdat ze niet in de gaten hebben dat er wordt gedanst. Een bruiloft DJ huren doe je niet alleen voor de muziek, je wilt je geen zorgen maken. Bespreek daarom de aankondiging goed met jouw bruiloft dj. Wat wil je dat hij zegt en hoe? Wil je helemaal zeker weten dat je aankondiging goed gaat? Laat 'm dan van tevoren inspreken. Dan kan het niet meer misgaan!

Tip: schiet niet in de stress als mensen na 2 of 3 nummers de dansvloer verlaten. Ze gaan dan vaak een drankje halen, maar komen daarna gewoon weer terug!

20755-tips (title & body)

Alle tips voor voor een succesvolle openingsdans

 1. Kies de vorm die het beste bij jullie past als bruidspaar.
 2. Neem liedjes waar jullie beiden(!) goede herinneringen aan hebben.
 3. Zorg voor een stukje spanning of houd het kort.
 4. Studeer de dans ruim van te voren in, in ieder geval 6 maanden van te voren.
 5. Stem de aankondiging alvast af met jullie DJ.
 6. Zorg samen, met jullie bruiloft DJ, voor een goede overgang naar het volgende nummer.
 7. Gaat er iets fout? Gewoon doorgaan: the show must go on.
 8. Wacht niet te lang met jullie openingsdans op de avond zelf.
 9. Is de bruidegom te zenuwachtig? Een borreltje van te voren doet wonderen :).
 10. Voel je nergens toe verplicht en geniet!

Veel dansplezier!

Stuur een email: info@thedjcompany.nl

Stuur een Appje: 085 - 40 19 438

Prijzen bekijken: Ontvang direct jouw prijs

ProCache: v316 Render date: 2024-04-21 21:11:07 Page render time: 0.3125s Total w/ProCache: 0.3130s