Coronavirus update

Niet goed,  geld terugGratis annuleren tot 14 dagen voor feest 150,- korting  en geen reiskosten

We regelen alles voor één vaste prijs

Huur licht en geluid

Huur licht en geluid

Reserve DJ

Reserve DJ

Afstemming met feestlocatie

Afstemming met feestlocatie

Reis- en parkeerkosten

Reis- en parkeerkosten

Persoonlijk wensenformulier

Persoonlijk wensenformulier

Muzikale voorbereiding

Muzikale voorbereiding

Op- en afbouw apparatuur

Op- en afbouw apparatuur

Verzekeringen

Verzekeringen

Btw

Btw

Non-stop draaien

Non-stop draaien

Voor elke DJ geldt heel veel extra!

De datum bepaalt de prijs

Hoog- of laagseizoen

De maanden april t/m oktober zijn populaire maanden. Deze maanden zijn voor ons hoogseizoen en veel drukker. In het hoogseizoen rekenen we iets meer want dan verdienen wij onze boterham. Net als bij vakantiereizen hangt de prijs dus van de datum en het seizoen af.

Doordeweeks of weekend

90% van alle feesten vindt plaats op vrijdag of zaterdag. De weekenden zijn daarom veel drukker en doordeweeks hebben we veel minder optredens.Kies je voor een doordeweekse dag? Dan valt de prijs ook lager uit.

Geen mobiele telefoons op je bruiloftsfeest: niet scrollen, maar dansen

Ga naar offerte
Ontvang binnen 10 sec. jouw prijs online
Profile image

Wel of geen mobiele telefoons op je bruiloft? Voor steeds meer stellen is het een dilemma waar ze mee worstelen. Mensen denken als eerste aan de foto's: gasten met mobieltjes kunnen de bruidsfotograaf behoorlijk hinderen en leveren minder mooie plaatjes op. Maar wist je dat mobiele telefoons ook een behoorlijke invloed op je bruiloftsfeest kunnen hebben? Wij vertellen je alles over de unplugged wedding zodat jullie samen een goede keuze kunnen maken voor mobiele telefoons op je bruiloftsfeest.

De unplugged wedding

De unplugged wedding is een trend die overgewaaid is uit Amerika. Het betekent letterlijk: een bruiloft zonder devices, dus mobiele apparaten. Zo rond 2014 werd het daar hip om mobiele telefoons van je bruiloft te bannen. Het idee is dat de gasten zo echt in het moment zijn en niet afgeleid worden door de waan van de dag. In Nederland omarmen steeds meer mensen deze nieuwe gewoonte. 

Niet iedereen houdt van filmen

Een camera vol in je gezicht: de een bloeit er van op, de ander kruipt in z'n schulp. Maar hoe je ook in elkaar steekt: beeldmateriaal kan een heel eigen leven gaan leiden zodra het online staat. En daar heb je geen inlvoed meer op. Dat kan een remmende factor zijn voor je gasten om zich lekker te laten gaan. Enorm zonde van je bruiloftsfeest natuurlijk, want je hebt niet voor niets een toffe locatie en een bruiloft DJ gehuurd. 

Hoe helpt de bruiloft DJ je? 

trouwfeest bruiloft dj bruiloftsfeest muziek dansen unplugged wedding

Als je er voor kiest om tijdens je trouwfeest unplugged te gaan, licht je bruiloft DJ dan even in. Als hij jullie wensen goed kent, kan hij jullie beter helpen. Waar jij jezelf een zeurpiet voelt, maakt je bruiloft DJ met een luchtig grapje duidelijk dat het nu echt tijd is om te gaan dansen. Zo kun je tijdens je bruiloftsfeest onbezorgd genieten. 

De belangrijkste taak van jouw bruiloft DJ is natuurlijk het draaien van de allerbeste bruiloftmuziek. Als je verwacht dat jouw gasten hardleers zijn, neem dan vooral een paar aanvullende maatregelen. Dan heeft jouw bruiloft DJ de tijd om te focussen op het maken van een topfeest. 

'Vaker dan 3 jaar geleden'

DJ Dimitri, bruiloft DJ voor The DJ Company

Ik zie dat mensen hun telefoon vooral pakken bij bijzondere momenten: stukjes of de openingsdans bijvoorbeeld. ' zegt DJ Dimitri. 'Ook als ze binnenkomen, gaan ze eerst even checken. Dat gebeurt vaker dan 3 of 4 jaar geleden. Later gaan ze op in feest. Het gebruik van telefoons valt mij nog mee, veel mensen weten hoe ze zich moeten gedragen. Wel gebruiken mensen hun telefoon om verzoeknummers aan te vragen. Dan staan ze met hun spotifylijstje of youtubefilmpje aan de DJ booth.

- DJ Dimitri, bruiloft DJ voor The DJ Company

4 tips om mobiele telefoons te bannen van je bruiloft

Voel je wel iets voor een unplugged wedding, maar weet je niet goed hoe je dat voor elkaar moet krijgen? Dit zijn een paar manieren.  

Tip 1: zet het op je uitnodigingen

Om misverstanden te voorkomen, kun je al op de trouwkaarten vermelden dat mobiele telefoons niet welkom zijn op je bruiloft. Mensen hebben zo de tijd om even aan de boodschap te wennen.

Mark van Kasteren, Kaartje2go

Ook wij zien dat de unplugged wedding een trend is. We hebben voor onze klanten een aantal sjablonen met symbolen die ze aan hun trouwkaart kunnen toevoegen. Zo hoeven ze zelf niet te broeden op een tekst om hun gasten te vertellen dat de mobiele telefoon eigenlijk niet gewenst is, maar is het direct duidelijk. Steeds meer van onze klanten laten zo'n symbool op hun kaart drukken.

- Mark van Kasteren, Kaartje2go

Een paar voorbeelden van de symbolen van Kaartje2go: 

Tip 2: schakel de ceremoniemeester in

De ceremoniemeester is jouw belangrijkste aanspreekpunt tijdens de bruiloft. Hij of zij kan de gasten inlichten over jouw unplugged wedding en mensen aanspreken als ze zich niet kunnen beheersen. De valkuil is wel dat je je ceremoniemeester in een rol van politieagent dwingt. Daarom kun je je ceremoniemeester vragen om handlangers te recruteren. Er ontstaat dan een grotere groep die samen overwicht heeft op het gehele gezelschap. 

Tip 3: zorg voor kluisjes op de locatie

 

Je kunt alle gasten vragen om hun mobiele telefoon in hun kluisje te leggen. De dansvloer is dan een telefoonvrije zone. Telefoon checken = even naar je kluisje lopen. Risico is dat mensen steeds heen en weer gaan lopen. Maar, als er goede muziek gedraaid wordt, mensen lekker in het moment zijn en er zijn geen afleidende prikkels zijn, verklein je die kans wel. 

Tip 4: boek een locatie zonder WiFi en 4G

Als je geen zin hebt om de confrontatie aan te gaan, kun je er ook voor kiezen om een locatie te boeken waar er geen verbinding is met het internet. Als mensen niets met hun telefoon kunnen, leggen ze hem al snel weg. Er worden dan nog steeds foto's en filmpjes gemaakt, maar de prikkel om het meteen online te gooien is weg. In Nederland zijn deze plekken zeer schaars, maar in Duitsland wemelt het van de zogenaamde white spots. Een goede reden om uit te wijken naar onze oosterburen? Via de app White Spots kun je zelf de route naar de dichtsbijzijnde white spot plannen, handig bij het kiezen van je locatie. 

white spots unplugged wedding bruiloft geen wifi geen bereik zonder mobieltjes

Even wat feiten en cijfers

Als je voor een unplugged wedding gaat, is het wel fijn dat jij en je partner daar echt samen achter staan. Is er bij jullie nog wat onenigheid over? Misschien dat deze feiten en cijfers jullie dan helpen bij het maken van je keuze. 

 • Nederlanders zitten 60,9 uur per maand op hun telefoon
 • bij meldingen op je telefoon krijgt je brein een dopamineshot, een stofje dat je een gelukzalig gevoel geeft en verslavend werkt. Omdat je snel went aan dopamine zoekt je brein steeds meer nieuwe prikkels
 • meer dan 90% van de Nederlanders heeft Whatsapp op z'n telefoon: hallo prikkels! 
 • 12% van de Nederlanders heeft er last van dat de partner tijdens romantische momenten de telefoon niet kan wegleggen 
 • de mobiele telefoon krijgt meer aandacht dan de partner: het verschil is maar liefst 22 minuten 

Conclusie: als je het voor je verkering al niet kunt opbrengen om even bij de les te blijven, dan is de kans groot dat het tijdens een bruiolft ook lastig wordt. Gevolg: mensen gaan stiekem toch even checken hoe Feyenoord het heeft gedaan (spoiler: verloren) of buienradar checken. 

Ja hallo, even opletten graag

Dat mensen massaal verknocht zijn aan hun telefoon is een feit, hoe jullie er mee omgaan is een keuze. Misschien vinden jullie het niet zo erg om de aandacht te delen, of heb je alleen wensen voor een bepaald gedeelte van de dag. 

Wel is het zo dat iedereen die zegt dat hij kan multitasken uit z'n nek kletst. 

Onderzoek uit de VS toont aan dat mensen tijdens een intelligentietest waarbij ze afgeleid worden door hun telefoon maar liefst 15 punten lager scoren. Dit is vergelijkbaar met het roken van een wiet of een nachtje flink doorhalen. 

Swipende mensen kunnen zich niet concentreren op jou, de muziek en hun telefoon. 

Lok je gasten niet uit 

bruiloft bruloftsfeest trouwfeest stukjes wedding

Maak je het bont, dan willen mensen filmen. Dus als je een drag verkleed als Amy Winehouse op je bruiloftsfeest laat zingen, kun je er op wachten dat mensen naar hun mobieltje grijpen. Hou het met de acts dus een beetje rustig. Ook spelletjes en gekke stukjes schreeuwen om gefilmd te worden. 

Merle en Wilfred trouwden zonder mobieltjes 

Merle en Wilfred waren het samen direct eens: op hun bruiloft was er een anti-socialmediabeleid. Daarom voegden ze aan hun uitnodigingen een extra brief toe om dit aan hun gasten uit te leggen. 

Tijdens de plechtigheden in de kerk en het gemeentehuis wilden we niet dat anderen foto's maakten en social media gebruikten. We vonden het leuk om zelf de eerste foto's van de bruiloft met de buitenwereld te delen. Bovendien hadden we geen zin om de hele dag tegen mobieltjes aan te kijken. Zo was iedereen in het moment. Onze gasten hebben zich hier heel goed aan gehouden, niemand vond het raar. Op het bruiloftsfeest mochten mensen hun mobieltjes wel gebruiken, maar omdat niemand dat gedurende de dag had gedaan, hadden ze die neiging helemaal niet.

Tip van Merle:

'Maak je niet druk om wat anderen vinden, het is jullie grote dag. Je kunt kiezen om de mobieltjes alleen tijdens de plechtigheden te verbieden of gewoon helemaal. Het is jullie dag.'  

#daanenjuliatrouwen

eerste kus mobieltjes bruiloft unplugged wedding trouwfeest bruiloft foto's fotograaf

Vind je het stiekem toch leuk om ook online in het middelpunt van de  belangstelling te staan tijdens je trouwdag? Pak het dan serieus aan. Vraag je gasten om bij het plaatsen van de trouwfoto's op Instagram een hashtag te gebruiken. #florisenanna2019 #daanenjuliatrouwen of #debruiloftvanjurgenenbart. Je verzamelt dan alle foto's op een centrale plek en hebt aardig wat inzicht en dus controle over wat er online staat. 

Snapshots zonder mobieltje

Wil je niet de mobieltjes op je trouwfeest, maar wel toffe snapshots van jullie grote avond? Dan is er nog een middenweg: de fotobooth. Gasten reageren daar vaak heel enthousiast op is onze ervaring. Je kunt een fotobooth los boeken, maar ook bij je bruiloft DJ huren. Een low budget variant is de wegwerpcamera. Risico is dan wel dat als het te donker is in de feestzaal je hele rolletje kan mislukken. 

'50% van mijn bruidsparen unplugged' 

Dat unplugged weddings een trend zijn, merkt ook Nailia van Best Day Ever Events. 

Nailia Yermakova, weddingplanner van Best Day Ever Events

Ongeveer 50% van de stellen met wie ik werk willen geen telefoons op hun bruiloft. De mobieltjes zijn tijdens het feest ook niet altijd welkom of ze kiezen voor een fotoverbod. Dat snap ik ook wel, want als je wat gedronken hebt, sta je niet altijd charmant op de foto. En vaak willen bruidsparen graag zelf de eerste beelden delen. Tijdens de openingsdans grijpen veel gasten naar hun mobieltje en dat vind ik heel zonde, want ze krijgen zo de helft niet mee. Soms moet ik mensen aanspreken op hun gedrag, maar de meeste gasten zijn gelukkig heel begripvol.

- Nailia Yermakova, weddingplanner van Best Day Ever Events

Vier jij je bruiloft zonder mobieltjes? 

Ga jij voor een unplugged wedding of is dat jou toch een stap te ver? We zijn heel benieuwd hoe jij het aanpakt. Laat je mening achter en help andere bruidsparen bij het maken van hun keuze. Zo maken we er samen een te gek feest van. 


Nog geen categorieën


Like

2 reacties

 • Gepost door Jetty

  Strak plan! Ik zie ook liever de gezichten dan de achterkant van mobieltjes. En indd, ik deel graag zelf de beelden eerst en wil ook zeker dat de fotograaf, waar je toch een flink bedrag voor betaalt, goed zijn werk kan doen. Ik nodig de mensen uit om iets speciaals met ons te vieren, niet om het werk van een ander over te nemen.

  • Gepost door suzanne

   Tof dat je je mening met ons deelt, Jetty. Ga je helemaal unplugged of alleen tijdens de ceremonie? Alvast een mooie bruiloft gewenst!

Doe ook mee in de discussie!

Profile image previous post

Suzanne

Jou de mooiste avond van je leven bezorgen: dat is ons doel. En daar doen we alles voor. Ieder feest is voor ons een nieuwe kans om een...

Lees het hele verhaal

Profile image previous post

Suzanne

Op 3 augustus 2019 gaven Gary en Ursula elkaar het ja-woord. Precies op de datum dat ze 5 jaar samen waren. Een prachtige zomerse dag...

Lees het hele verhaal

2

Stuur een email: info@thedjcompany.nl

Stuur een Appje: 085 - 80 88 217

Offerte aanvragen: Ontvang direct jouw prijs

ProCache: v316 Render date: 2021-11-30 18:43:10 Page render time: 0.6731s Total w/ProCache: 0.6736s