Kinderen op je bruiloft, zo hou je het leuk

Profile image

Jullie zijn druk met de voorbereidingen van jullie bruiloft. Bij het opstellen van de gastenlijst rijst de vraagt: nodigen we ook kinderen uit? Is het antwoord ja? Maak er dan ook een feestje van voor de kinderen! Immers: er is niks zo erg als kinderen die zich vervelen en naar huis willen. Hoe je dat doet? Wij geven je onze beste tips.

Wel of geen kinderen uitnodigen?

Het is lastig om te bepalen of je wel of geen kinderen moet uitnodigen voor je huwelijk. Jengelende kinderen tijdens de ceremonie verhogen de feestvreugde natuurlijk niet erg. Plus: het uitnodigen van kinderen is ook weer een extra kostenpost. Je gastenlijst is langer, je moet meer eten en drinken verzorgen en je regelt vermaak voor de kleintjes. Tegelijkertijd kan het ook juist erg leuk zijn om kinderen uit te nodigen! De dag wordt door kinderen bijvoorbeeld meteen minder formeel. Bovendien vinden kinderen het fantastisch om te mogen meehelpen. Je zou de iets oudere kinderen bijvoorbeeld de rol van ringendrager kunnen geven. Ook als bruidsmeisje of -jonker kunnen kinderen een leuke rol hebben op jullie grote dag. De beslissing is natuurlijk aan jullie, maar vermeld je keus wel duidelijk in de uitnodiging, zodat er geen verwarring kan ontstaan.

Locatie kindproof

Kies je ervoor om de kinderen ook uit te nodigen? Kijk dan of jullie locatie kindproof is. Is er een speeltuintje of trampoline buiten? Of misschien een speelkamer of andere ruimte waar kinderen ongestoord kunnen spelen? Zijn er kinderen bij die een middagslaapje nodig hebben? Informeer dan bij je locatie naar een kamertje waar kinderwagens of campingbedjes mogen staan.

De ceremonie

De ceremonie is een plechtige gebeurtenis. Zijn er kinderen in de zaal, dan kan het gebeuren dat ze zich gaan vervelen,  gaan huilen, naar de wc moeten of een snoepje willen. Dit kun je niet helemaal voorkomen, maar je kunt er wel op inspelen. Zorg bijvoorbeeld dat ouders met kinderwagens en jonge kinderen dicht bij de uitgang zitten. Zo kunnen ze er gemakkelijk tussenuit piepen als het nodig is, zonder daarbij de plechtigheid teveel te verstoren. Ook kun je de kinderen bij het binnengaan van de zaal een stoffen zakje geven met daarin een paar zachte snoepjes of rozijntjes (let wel, geen plastic of papieren zakje of harde snoepjes: je wilt geen geknisper of gekauw horen).

De taart

Tijd om de taart aan te snijden! Ideetje: bestel cupcakes voor de kinderen en laat ze deze zelf taartje versieren met slagroom, discokorrels, M&M’s, nootjes en jam. Wedden dat dit een succes is? Kleine tip: zorg voor wat doekjes om naderhand de handjes en mondjes mee schoon te vegen.

Het diner

Staat er een diner op het programma? Bespreek dan met de locatie of catering of de kinderen een aangepast menu kunnen krijgen. Met wat stokbrood, soep, patatjes en ijs na maak je vrijwel elk kind blij en houd je de feestvreugde hoog. Denk ook bij de tafelschikking aan de jonge gasten: kinderen vinden het leuk om bij elkaar te zitten aan een eigen tafel. Dek deze tafel in stijl: met een tafelkleed waarop getekend mag worden en naamkaartjes die ze zelf mogen versieren. Leg wat potloden en stiften neer, en je houdt ze wel even zoet.

Nodig jij kinderen uit op je bruiloft? Hoe houd jij het leuk voor jong en oud? Deel jouw tip in de reacties!


Nog geen categorieën


Like

Plaats de eerste reactie!

Profile image previous post

Maartje

Schoudervullingen, Titanic in de bioscopen en de nieuwste single van Madonna op cassette: welkom in de jaren tachtig! Wil je samen met je...

Lees het hele verhaal

Profile image previous post

Maartje

5 handige tips voor een swingend bedrijfsfeest Heeft je bedrijf iets te vieren? Een mooi resultaat, een gave nieuwe klant of een jubileum?...

Lees het hele verhaal

0

Stuur een emailinfo@thedjcompany.nl

Stuur een Appje06 - 46 89 66 21

Offerte aanvragenVraag direct aan

ProCache: v316 Render date: 2020-02-28 17:31:49 Page render time: 0.6110s Total w/ProCache: 0.6114s