Even terug in de tijd: geef een jaren ‘80-feest!

Profile image

Schoudervullingen, Titanic in de bioscopen en de nieuwste single van Madonna op cassette: welkom in de jaren tachtig! Wil je samen met je vrienden en familie eens teruggaan naar die goeie ouwe tijd? Geef een eighties party!

Dresscode: fel!

Beenwarmers, schoudervullingen, leggings, zweetbandjes, petticoats én natuurlijk alles in hysterische kleuren. Need we say more? In de eighties was niks gek genoeg! Vraag je gasten dus om zich flink uit te dossen. Zet op de avond van het feest nog een mand vol accessoires neer voor de finishing touch (of voor die ene gast die dacht dat hij onder de dresscode uit kon komen). Ook onmisbaar: een flinke bus haarlak en een kam. Omhoog dat haar!

Muziek: van The Police tot Cyndi Lauper

De jaren tachtig waren hét tijdperk van grote artiesten als Madonna, Michael Jackson, Tina Turner, Aerosmith en The Police. Nu kun je natuurlijk een playlist samenstellen met al je helden uit de eighties, maar nóg leuker is het om je oude platenspeler of cassetterecorder tevoorschijn te toveren (als je die nog hebt, natuurlijk). Met Material Girl of Don’t Stop Believing op een bandje of lp ga je in één klap terug in de tijd.

Decoratie: vergeet Pac Man niet!

Met de jaren tachtig als thema kun je helemaal losgaan met de aankleding van je feest. Allereerst: álles in neonkleuren is goed. Van plastic bekertjes tot slingers. Ook erg leuk is het om filmposters op te hangen van de bekendste films uit die tijd. Denk aan de Titanic, Dirty Dancing of Star Wars. Als je deze films nog hebt (of ze op de kop kunt tikken), kun je ze tijdens het feest ook afspelen. Het liefst niet op je hypermoderne tv, maar gewoon met een beamer op de muur. Heb je nog cassettebandjes of lp’s die je wel wilt opofferen? Hang ze aan de muur! Tot slot kun je voor onvergetelijke foto’s een Pac Man-photobooth inrichten. Mét polaroidcamera, natuurlijk.

Eten en drinken: hoe fouter, hoe beter

Serveer voor het echte jarentachtiggevoel geen alledaagse hapjes en drankjes, maar ga ook daarmee terug in de tijd. Maak een flinke schaal bowl (met vruchtjes uit blik!), sla flink wat flesjes Shandy in en ga op zoek naar de good old Punica. Enne, ken je ‘m nog? Die gehalveerde kool, omwikkeld met aluminiumfolie, met daarop satéprikkers met kaas, cocktailworstjes, zilveruitjes, etc? Onmisbaar op je 80’s feestje! Ook pelpinda’s en pasteitjes mogen niet ontbreken. Maak als kers op de taart een ouderwetse gelatinepudding – het liefst in een chemisch, fluorescerend kleurtje. Wat mag er volgens jou absoluut niet ontbreken op een 80’s feest? Laat een reactie achter!


Nog geen categorieën


Like

1 reactie

  • Gepost door Sabine

    Leuk lijstje! Maar de film Titanic is uit 1997... ;)

Reageer ook!

Profile image previous post

Maartje

Bij een feest hoort muziek! En wat is er nu leuker dan een DJ die op jouw feest de lekkerste platen aan elkaar mixt, verzoeknummertjes...

Lees het hele verhaal

Profile image previous post

Wimke

Jullie zijn druk met de voorbereidingen van jullie bruiloft. Bij het opstellen van de gastenlijst rijst de vraagt: nodigen we ook kinderen...

Lees het hele verhaal

1

Stuur een emailinfo@thedjcompany.nl

Stuur een Appje06 - 46 89 66 21

Offerte aanvragenVraag direct aan

ProCache: v316 Render date: 2020-02-28 17:45:32 Page render time: 0.2365s Total w/ProCache: 0.2370s